GENG KITO

Orang Nengok

May 3, 2013

Segmen: Lupus Awareness Month


Assalamualaikum everyone..
May ALLAH bless all of you wherever you are staying right now.. heee~

Aku ni baru je balik dari story-mory a.k.a gosip-gosip dengan blogger comey iaitu K.Eca.. hehe..
Gosip apa agaknya eh?? Kalau diteliti, diselidik balik, ia tidak layak sama sekali di kategorikan sebagai gosip malah ia lebih terjeremus kepada luahan perasaan insan yang teraniaya.. cheeewaah!! Ayat aku memang kencang je..

Berbalik kepada niat asal.. Beberapa hari lepas, aku dan Fatin ada berbincang mengenai penyakit ni.. penyakit SLE.. masa dia tanya apa itu SLE? I can’t explain briefly.. mungkin 2/10 je.. masa kat matrik dulu ada belajar..yang aku ingat ada ruam-ruam merah pada muka yang boleh mendatangkan bahaya kepada pesakit.. tapi, faham-faham la kan.. betul la Tun Dr. Mahathir cakap ‘Melayu mudah lupa’ kan.. aku ni pun sepesen je.. ingat-ingat lupa la jugak..lebih kepada lupa, itu yang penting…

Oleh yang demikian ( *ayat skema sangat), aku nak sebarkan lagi tentang SLE ini supaya biar semua rakyat Malaysia dan tak kira dimana anda berada tahu tentang SLE ini.. So, aku join segmen: LUPUS Awareness Month. 


Apa itu SLE? Klik SINI.. 

Ini pula banner tanda aku support segmen ini..
(*walau buruk , terima je la..aku lemah bab2 ni.. my bad..)

Lets spread this SLE to others:
1. K. Eca
2. Syafa
3. Mak Dara 

4. AJ

Segmen tamat: 31 Mei 2013

Wassalam

7 comments:

  1. wahhh... cantik2.. mana ada buruk, pandai je kata buruk.. siap ada gambar iedya lagi lat situ... :)


    terima kasih iedya kerana support LUPUS awareness!! diharap dengan penyertaan iedya, SLE akan lebih dikenali ramai dan ramai orang yang akan lebih peka dengan tanda-tandanya yang sukar dikesan .. terima kasih! :) nama SLE supporters akan diupdate dari semasa ke semasa.. jangan lupa semak nanti ya..^_^

    ReplyDelete
  2. oh ya, dayangdeno folow SLE supporters kat sini! :)

    ReplyDelete
  3. tQ sbb kata banner tu cantik.. ;-)

    sama-sama..saya tahu suka duka kita patut kongsi bersama..sbb tu saya akan support LUPUS awareness! =)

    ReplyDelete
  4. dari segmen yg sama, kunjungbalas ke sini dan dah follow sini.. =)

    ReplyDelete
  5. singgah dari segmen sama..hehe :)


    http://nanaownlife.blogspot.com/2013/05/may-lupus-awareness-month.html

    ReplyDelete
  6. Singgah sini. Support !!:D
    http://youismysoul.blogspot.com/2013/05/segmen-lupus-awareness-month.html

    ReplyDelete

Pahlwan-pahlawan yang budiman, terima kasih!