GENG KITO

Orang Nengok

April 25, 2013

Hari ini aku hampir gila ='(


Assalamualaikum & salam sejahtera…

Ingat tak apa yang aku janjikan dalam post sebelum ini? Kalau tak tahu klik sini ..hehe

Ceritanya bermula~

Pagi tadi aku ada kuliah sumber genetik kol 8.00 pagi hingga 10.00 pagi…tapi pensyarah aku habiskan awal.. masa dalam kelas tu, perut aku ni mohon kebenaran dari aku nak ke tandas.. mula-mula tu tak nak pergi sebab aku fikir fakulti aku ni tak ada air.. maklumlah, UKM skang ni ada krisis air.. kalau tak ada air macam mana nak basuh kan? tapi bila perut ni ngada-ngada sangat nak gi tandas.. again, I ask my friend..

Aku: Agak-agak fakulti kita ni ada air x?

Kawan: Tak tahu lah dayah.. kau pergi je la tandas tu..survey dulu.

Aku: okay!

Lantas, aku tanggalkan cermin mata aku dan meletakkannya di atas buku aku.. semua barang-barang aku, aku letak je situ..purse, handphone, semua-semualah.. Bezanya, cuma cermin mata aku je yang aku letakkan di atas meja.. dan yang lain aku letak dalam beg harian ke kelas aku..

10 minutes later..
*lebih kurang..i don’t remember the exactly time taken*

Masuk ke kelas dengan perasaan lega..hehe

Aku: Wei D (bukan nama sebenar) mana spec aku?

Kawan: (tak dengar lagi sbb dia tgh tidur)

Aku: D, D ..bangunlah. ko ada Nampak spec aku? Aku letak sini tadi..

Kawan: (Bangun sambil mengenyeh-genyehkan muka)..Ha, apa? Spec ko? Emm, tak nampak la dayah..kau letak mana?

Aku pon dengan pantasnya keluarkan semua barang dalam beg aku..tengok spec box aku kosong.. cari bawah kerusi..merangkak2..then, aku terus keluar pergi tandas tu balik untuk cari spec aku..mana la tahu tetibe aku terbawa ke kan.. walau hati aku dan ingatan aku ni kuat mengatakan aku memang bukak spec sebab aku tak pakai spec masa masuk tandas… cari-cari, still tak jumpa..patah balik ke lecture hall , tengok-tengok kelas dah habis.. tapi aku still cari spec tu bawah kerusi.. tak de jugak..

Bagai nak gila aku sebab aku sayang spec aku.. aku balik bilik.. bawak moto sambil fikir spec tu..sampai bilik nangis..nak jerit kuat-kuat tapi tak boleh…tak lepas rasanya..this is hostel, I can't scream loudly.. Aku memang rasa nak gile.. masa dalam bilik tu aku rasa nak hempuk je kepala aku ni kat dinding..sambil pegang rambut..nasib baiklah, ada tulisan ALLAH pada dinding tu.. nampak kan lemahnya iman aku? Tapi alhamdulillah, aku masih ingat pada Dia..
tarik nafas..istighfar.. call kawan aku syafa..cerita semua benda and again mintak tolong dia temankan aku pergi cari spec tu dalam lecturer hall tadi..

The answer is: MENGHAMPAKAN..

Aku ni bukannya rabun sangat tapi kalau dalam kuliah tu tak pakai spec memang tak nampak apa la..aku ni silau pun ada..tu yang tak berapa jelas penglihatan.. aku terus call Linda kawan aku mintak tolong temankan aku buat spec baru..dalam hati time tu tak redha lagi sebenarnya..sebelum aku fikir sedalam-dalamnya kemana spec tu hilang baik aku cari yang baru..takut tak tenang..

Spec baru..



 kosong bekas spec lama ='( 
Hingga saat ini sebenarnya, I’m still thinking where is it? How it can be lost? Huhuhu…



Spec lama.. hanya tinggal kenangan..

Sedih, marah, geram, pedih, sakit bercampur-baur perasaan aku..

Wassalam..




9 comments:

  1. laaa, spec ke? sy faham perasaan anda.. sy juga seperti org buta tanpa tongkat kalau takde spec.. bukan main lg ayat kan.. haha

    ReplyDelete
  2. ye kak..spec..dayah mmg rasa bagai nak giler td..skang pon sedih ni..pk duit semua..huhu..
    ayat mmg kencang..;-)

    ReplyDelete
  3. tu beli spec kat mana? brape?

    ReplyDelete
  4. dh try cek btol2 ke k.dayah.. cne bley hilang....so tros beli hri jgk laa spek?? btpa pentingnya spec tu kn... :(

    ReplyDelete
  5. dh try cek btol2 ke k.dayah.. cne bley hilang....so tros beli hri jgk laa spek?? btpa pentingnya spec tu kn... :(

    ReplyDelete
  6. k. eca: beli kat kedai spec dalam econsave..dah biasa ngn uncle tu..

    ReplyDelete
  7. jijah: dah jujah...banyak kali dah pergi dewan kuliah tu...xjumpa gak..huhu

    ReplyDelete
  8. Jujah pun boleh dayahhhhhh.. haha..

    sy hari tu beli kat mines... dlm rm120 jugak.. tp takpela.. nk buat mcm mane...

    ReplyDelete

Pahlwan-pahlawan yang budiman, terima kasih!